Sterregaard Biologisch Fruit

Sterregaard is het biologisch-dynamische fruitbedrijf van Willem van den Berg en Marti van den Bogert te Hedel, dat al meer dan dertig jaar bestaat. Hier wordt met veel liefde biologisch fruit en groente geteeld, op een vriendelijke manier voor mens en aarde.

Op totaal 4 hectare staan appel, peer, kers, pruim, abrikoos, walnoot, hazelnoot, tamme kastanje, framboos, Japanse wijnbes en druif. De perenbomen stammen uit de tijd dat de boomgaard nog toebehoorde aan de grootvader van Marti, ze staan er al zo’n vijfenveertig jaar.

Naast reguliere rassen is het bedrijf gespecialiseerd in historische vruchtrassen. Zo worden er bijvoorbeeld nog Sterappels, Notarisappels, Zoete Bloemee, Goudreinetten, Lombarts Calville, Président Loutreuil, Kweeperen, Mispels en Karmijn de Sonnaville geteeld.

Daarnaast is er op het bedrijf een mooie groentekas geplaatst zodat er kruiden en vroege groenten voor de pakketten beschikbaar zijn. Al jaren maken Willem en Marti wekelijks pakketten voor hun abonnees, gevuld met groente en fruit van henzelf en biologsche collega's.

De voormalige winkel wordt tegenwoordig veel verhuurd voor workshops en trainingen, bovendien kan er een heerlijke biologische lunch worden verzorgd.

Wij zijn onderdeel van Bestelboer Bommelerwaard.

Sterregaard Biologisch Fruit
Middelingenseweg 51
5321JH Hedel
Nederland